Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відповіддю на отруєння Навального має стати відмова від "Північного потоку-2", - Моравецький

16 вересня, 12:23

У світлі замаху на життя російського опозиціонера Олексія Навального й останніх подій в Білорусі відмова від реалізації проєкту "Північний потік-2" у нинішніх умовах є "єдиним раціональним виходом".

Про це у Facebook написав глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

"Європа повинна сприйняти ситуацію в Білорусі й замах на Олексія Навального як останнє попередження. Єдиним раціональним виходом має бути припинення реалізації проєкту Nord Stream 2",- написав Моравецький.

Як відомо, з грудня 2019 року не ведуться роботи по будівництву "Північного потоку-2". На даний момент вже прокладено 94% труб: з 2460-ти кілометрів залишилося ще покласти 150 км, зокрема 120 км – в акваторії Данії і 30 км – в акваторії Німеччини.

Як повідомлялося, Навальний перебуває в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака в лікарню в Омську з ознаками отруєння.

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи "Новічок". Це є серйозним порушенням Конвенції про хімічну зброю, тому до розслідування справи була підключена Організація із заборони хімічної зброї.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати