Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З початку проведення ООС Україна повернула під свій контроль 15 кв. км території, - Наєв

16 серпня, 13:55

З початку проведення Операції об'єднаних сил на сході України 30 квітня 2018 року Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території. Про це на прес-конференції повідомив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

"У ході стабілізаційних дій з початку проведення операції нам вдалося забезпечити і підтримувати повний контроль над лінією дотику, належний рівень безпеки і стабільності в усіх районах. Обладнання лінії забезпечення на Волноваському, Горлівському, Сєвєродонецькому і Світлодарському напрямках дозволило взяти під контроль близько 15 кв. км української території. Це з урахуванням населених пунктів", - сказав він.

Наєв нагадав, що за цей час під український контроль були повернуті населені пункти Південне (Донецька область) і Золоте-4 (Луганська область).

"Там почалась нормалізація життя людей, повернення їх в українське правове поле і захист їх законних прав", - зазначив Наєв.

Командувач Об'єднаних сил підкреслив, що за цей час українські військовослужбовці не порушували мінські домовленості і дотримувалися припинення вогню з 1 липня.

"ЗСУ лише відповідають на провокації російських окупаційних військ, які відверто нехтують цими домовленостями", - підсумував Наєв.

Як повідомлялося, від початку ООС бойовики на Донбасі змінили тактику, збільшили кількість артилерійських обстрілів і активізували роботу диверсійно-розвідувальних груп.

Нагадаємо, Операція об'єднаних сил, фактично, є переформатуванням Антитерористичної операції (АТО) з переданням управління до Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.

Початок Операції об'єднаних сил — з 14:00 30 квітня 2018 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати