Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бойовики порушили режим припинення вогню 19 разів, 1 український військовий загинув

16 липня, 09:00
Фото з Facebook ООС

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 19 разів порушили режим припинення вогню. З них 6 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм.

Про повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

"У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув і троє отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям", - йдеться в повідомленні, на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у вівторок уранці.

Бойовики застосували озброєння, заборонені Мінськими домовленостями.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: чотири рази поблизу Водяного - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, стрілецької зброї і відбулося зіткнення; двічі біля Широкиного - зі стрілецької зброї; неподалік Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; два рази околиці Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; тричі у населеного пункту Павлопіль - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Красногорівки - з великокаліберного кулемета", - зазначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддалися населені пункти: Луганське, Новоолександрівка, Попасна, Кримське.

З початку поточної доби бойовики два рази обстріляли позиції Об'єднаних сил.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід "ворог зробив один обстріл позицій українських захисників: біля Дослідного - з мінометів калібру 120 і 82 мм. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Північ "позиції наших захисників були обстріляні один раз: поблизу Кримського - з міномета калібру 82 мм, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї ", - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки один бойовик НЗФ був знищений, і один отримав поранення.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати