Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ЄС озвучать персональні санкції проти РФ, - Клімкін

16 лютого, 16:04
Фото Reuters

У понеділок, 18 лютого, в ЄС обговорять введення персональних санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуваючи в Мюнхені, передає УНН.

“Всі вже розуміють, що просто домовлятися про щось з Росією вже за визначенням неможливо. Це завершено, з точки зору того, що потрібно вибудовувати чітку стратегію протидії. Звичайно це санкції, вони дуже символічні. На засіданні міністерстві закордонних справ Європейського Союзу ви почуєте від Федеріки Могеріні персональні санкції”, - зазначив Клімкін.

Він наголосив, що на цьому засідання ЄС обговорять реальний план підтримки України щодо окупованих територій Донецької, Луганської областей та Криму.

“Для мене головне, і я не жартую, що на цьому засіданні буде обговорюватись реальний цілеспрямований план щодо підтримки і українського Донбасу, і українського Півдня. Мій данський колега, після відвідин Маріуполя, буде готувати коротку відповідь і на основі цього розпочнеться внутрішнє обговорення і в Європейській комісії і в європейських структурах, що можна зробити дуже швидко, розуміючи ступінь російського втручання у вибори, при цьому на усіх рівнях і президентських, і місцевих, розуміючи, що Росія може маніпулювати і маніпулює виборами” – додав міністр.

Він також зазначив, що обговорюватимуться питання як підтримати Україну за рахунок інфраструктурних проектів та за допомогою проектів спрямованих на розвиток людського капіталу.

Нагадаємо, що РФ готується впливати на місцеві вибори в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати