Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Канада дає $25 млн на підтримку українських виборів, - Фріланд

16 лютого, 18:25
Фото Reuters

Проведення відкритих та чесних виборів в Україні є зовнішньополітичним пріоритетом для Канади, яка направляє своїх спостерігачів до країни.

Про це міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд сказала у Мюнхені, передає Укрінформ.

"Найбільш важлива річ, яку всі, хто не є українцями, можуть зробити, - це допомогти Україні забезпечити проведення вільних, чесних та без зовнішнього впливу виборів. Для Канади – це важливий пріоритет зовнішньої політики. Ми витратимо 25 млн доларів на підтримку українських виборів. 50 канадських спостерігачів прибули в Україну цього тижня, й вони будуть в Україні до виборів, ще більш як 100 канадців прибудуть в Україну до самих виборів", - заявила Фріланд.

Вона додала, що Канада підтримує різні ініціативи перед виборами в Україні, в тому числі протидію дезінформації, оскільки країна щодня потерпає від зовнішнього втручання.

"Думаю, що Україна є об’єктом зовнішнього втручання кожного дня, і це втручання є дуже безпосереднім, оскільки частина України досі анексована Росією, війна йде в прикордонних регіонах України", - відповіла вона на запитання про існування зовнішнього втручання у передвиборчий процес в Україні.

Глава МЗС Канади також наголосила, що проведенню відкритих та чесних виборів в Україні сприятиме активне та дієве громадянське суспільство.

Щодо питання звільнення українських моряків з полону Фріланд запевнила, що Канада співпрацює із ЄС та США у цьому питанні. "Думаю колективними зусиллями ми досягнемо цього (звільнення моряків – ред.)", - наголосила вона.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який брав участь у панельній дискусії у Мюнхені, відзначив збільшення кількості спостерігачів від Канади на виборах в Україні, назвавши таке сприяння «позитивним напрямком».




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати