Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справу про вбивство Шеремета використовують для дискредитації волонтерів та ветеранів, - активісти

14 грудня, 21:41
Фото Руслана КАНЮКИ, «День»

"Рух опору капітуляції" заявив, що влада використовує справу про вбивство журналіста Павла Шеремета для дискредитації волонтерів та ветеранів.

Про це йдеться в заяві "Руху опору капітуляції", повідомляє "Новинарня".

"Затримання ветеранів війни з Росією та волонтерів за звинуваченням у вбивстві журналіста Павла Шеремета є надзвичайно чутливим питанням в реаліях гібридної агресії Росії. Складається враження, що маємо справу з політичним використанням справи Шеремета, щоб дискредитувати добровольчий та волонтерський рух, а також збити хвилю протестів, які тривають в Україні проти капітуляції", - йдеться у заяві.

У "Русі опору капітуляції" назвали неприйнятними заяви президента України Володимира Зеленського на спільному брифінгу з керівництвом МВС та ГПУ щодо "затримання убивць".

"Хочемо нагадати пану президенту, що в Україні існує презумпція невинуватості, і допоки немає рішення суду, жодна людина не може називатись злочинцем. Розцінюємо подібну заяву як пряме втручання глави держави в роботу правоохоронних органів та прихований тиск на судову гілку влади", - заявили у РОК.

У "Русі опору капітуляції" наголосили, що влада не має жодного права політизувати цей процес та використовувати його задля дискредитації волонтерського та ветеранського руху.

"Вони – найкращі сини та дочки України, які завжди підставлять плече і будуть тією опорою, яка не зрадить країну в непрості часи опору російській агресії. Вони захищали Україну зі зброєю в руках і мають право на законний захист і справедливий суд", – йдеться у заяві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати