Продукти, без яких не можуть кияни: завсідники на полицях холодильників

Мешканці Києва розповіли, без яких харчів не можуть навіть уявити свого життя. Виявилося, що в холодильниках містян завжди знайдеться місце для свіжого м’яса, овочів, фруктів, соусів і заправок. Серед всього цього різноманіття є продукти, які не зникають з полиць майже ніколи – незалежно від пори року, температури за вікном та багатьох інших факторів.

Чим саме зазвичай заповнений майже кожен холодильник в Києві?

Курятина
Найпопулярнішим різновидом м’яса з очевидних причин завжди залишається курятина. 

Для приготування запіканок, стейків та відбивних, містяни з задоволенням купують куряче філе, для супів обирають стегна й гомілки, а для фаршу – цілі курячі ніжки. 

Яблука
Універсальний фрукт, який залишається доступним навіть у холодну пору року, – це яблуко. Воно має багатий вітамінний склад і при цьому коштує не так багато, як різні екзотичні плоди. 

Купити яблука можна в кожному супермаркеті, а також на ринках. Крім того, їх легко вирощувати у домашніх умовах (за умови постійного проживання у приватному секторі). 

Що стосується сортів, влітку мають попит солодкі соковиті плоди, а взимку настає черга кислуватих – ідеально підхожих для пирогів, шарлотки та інших десертів.

Капуста
Бюджетний овоч, який за вмістом вітаміну C переганяє лимони та інші цитрусові. Вживати капусту кияни звикли:

  • у свіжому вигляді (наприклад, в салатах);

  • тушковану (зі спеціями, зеленню, м’ясом або копченими ковбасками);

  • запечену з оливковою олією та травами;

  • у складі основних страв (борщу, голубців, рагу).

Вершкове масло
Масло потрібне під час приготування випічки, каш, страв з картоплі. Крім того, його можна використовувати для бутербродів зі свіжою рибою, ковбасними виробами, ікрою.

Жителі Києва, які не звикли вживати звичайне вершкове масло, надають перевагу більш корисному топленому маслові.

Курячі й перепелині яйця
Ще один продукт, який підходить для приготування самостійних страв, а також може входити до складу інших смаколиків. З додаванням яєць містяни готують соуси й заправки, салати, бісквіти та рулети, м’ясні або овочеві котлети, запіканки. Також яйця чудово підкреслюють смак хачапурі, грінок та навіть ролів (з омлетом).

Запаси перерахованих вище продуктів не дають мешканцям Києва залишатися голодними навіть тоді, коли немає можливості зайвий раз сходити на закупи в супермаркет.

На правах реклами