Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Баржа з херсонськими кавунами рушить до Києва 16 серпня

14 серпня, 16:47
Фото зі сторінки Олекснадра Синенка у фейсбук

Завтра, 16 серпня, з Голопристанського річкового порту до Києва відправиться баржа з кавунами, вирощеними у фермерських господарствах Херсонської області. Про це повідомляє сайт Херсонської ОДА та депутат облради Олександр Синенко.

«Вже три роки поспіль ми з нашого краю відправляємо кавуни Дніпром до Києва. Сьогодні в області врожай кавунів перевищує минулорічний майже в 2 рази. Тому цього року кавуни фермерів також вирушать з нашого краю до столиці. Кияни, зустрічайте нову баржу із смачними херсонськими кавунами!», – написав Синенко на своїй сторінці у фейсбук і опублікував фото, зроблені під час завантаження баржі.

Нагадаємо, у серпні 2017 року херсонська баржа з кавунами стала популярною темою у соцмережах. Про пересування баржі писали журналісти, блогери, користувачі соцмереж викладали фото баржі в різних локаціях на шляху до Києва, а потім і самих херсонських кавунів у супермаркетах.

Баржа з кавунами також вкотре підняла тему річкових перевезень в Україні, які, порівняно з європейськими країнами, займають дуже малу частку від усіх вантажних перевезень.

Водночас, за даними Адміністрації морських портів України, у першому півріччі 2019 року вантажні перевезення по Дніпру виросли порівняно з аналогічним періодом 2018-го на 42% – до 4,2 млн тонн різних вантажів.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати