Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нафтогаз знизив ціну на газ для населення

14 червня, 15:48
Фото з відкритих джерел

НАК Нафтогаз в червні знизив ціну на газ для населення на 7,3% від раніше оголошеної.

У прес-службі компанії заявили, що ціна на 7,3% (або на 436,11 грн) нижче раніше оголошеної на травень.

У відповідності до постанови Кабінету міністрів України № 485 від 5 червня 2019 року вона складе 5553,89 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника).

У компанії відзначили, що зазначена вартість розрахована відповідно до постанови уряду № 485 від 5 червня 2019 року, згідно з яким НАК при визначенні ціни на газ для населення вибирає найменший з чотирьох показників.

Для прикладу, кінцева ціна газу для споживачів у Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника в червні складе 7755,87 грн.

Кінцева ціна в інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

«Новий механізм демонструє переваги конкурентного ринку. Ціна змінюється паралельно з ринковим паритетом і, завдяки цьому, споживач отримує чесні умови. Ми сподіваємося, що уряд найближчим часом також погодиться з нашою пропозицією щодо повної відміни цінового регулювання, що на додачу до прозорого ціноутворення дозволить кінцевому споживачеві обирати постачальника газу», — цитує прес-служба глави НАК Андрія Коболєва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати