Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині скульптори створюють із каменю казкових героїв

14 червня, 17:28
Фото зі сторінки заповідника у Facebook

Перший Всеукраїнський фестиваль народної творчості  «Бушанська пектораль» триває наразі на території Державного історико-культурного заповідника «Буша». У ньому беруть участь шість каменотесів, більшість – із Львівщини. Майстри виготовляють скульптури казкових героїв, які в майбутньому будуть встановлені біля нового приміщення Вінницького театру ляльок. За результатами фестивалю, вони мають створити шість скульптур казкових персонажів із білого ямпільського пісковику.

«Бушанська пектораль» є продовжувачем традицій популярного Міжнародного фестивалю народної творчості «Чарівні джерела», який проводився у Буші до 2013 року, – розповідає в.о. директора Державного історико-культурного заповідника «Буша» Ірина Захарчук. – Фестиваль проходить на території парку заповідника, де працюють камінотеси, а також  у «Хаті бушанських легенд» – там розташувалися гончарі. Вони теж виготовляють скульптури, проводять майстер-класів для місцевих, у тому числі для дітей».

Тема фестивалю – герої з дитинства. Як додала Ірина Захарчук, вона виникла під час спілкування з керівництвом Вінницького лялькового театру, який переїжджає у нове приміщення і хоче прикрасити його скульптурами казкових героїв. За матеріал вибрали камінь, адже він не тільки гарний, а й довговічний, з часом обростає мохом.

Розпочався фестиваль 5 червня і триватиме до завтра, 15 червня. У день закриття  майстри представлять роботи, виготовлені для Вінницького лялькового театру, а актори покажуть гостям виставу «Теремок» та презентують дитячу розважальну програму.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото зі сторінки заповідника у Facebook

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати