Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Брюсселі люди вийшли на протест після смерті хлопця у відділку поліції

14 січня, 14:38

Вдень 13 січня у Брюсселі сотні людей вийшли на протест через смерть 23-річного хлопця Ібрагіма Б. у відділенні поліції. Правоохоронці затримали щонайменше 112 людей, зокрема 30 неповнолітніх.

Про це повідомляє телекомпанія RTBF, передає hromadske.

Мітинг розпочався мирно вдень у середу, 13 січня. Пізніше учасники акції почали кидати камінням у поліцейських, а частина мітингарів підпалила поліцейський відділок. Вогонь швидко загасили.

Під час заворушень Брюсселем проїхав автомобіль короля Бельгії Філіпа, якого супроводжувала поліція. Проїзд королівської автівки зняли на відео та розмістили у соцмережах.

Під час заворушень «швидкі» евакуювали п'ятьох постраждалих: одного протестувальника та чотирьох правоохоронців. За даними поліції, у протесті взяли участь приблизно 500 людей. Також поліція повідомила про затримання щонайменше 112 людей, зокрема 30 неповнолітніх.

Під час протестів, крім того, розгромили декілька поліцейських машин, розбили автобусні зупинки, підпалили сміттєві баки тощо. Міністерка внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден назвала «вандалізм, підпали, закидування поліції каміння» в столиці неприйнятним, передає Brussels Times. Вона також запевнила, що розслідування смерті 23-річного хлопця триває.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати