Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Хіно представили марки Україна-Японія

13 листопада, 13:52

Презентація марок Україна-Японія, випущених поштою Японії за сприяння Посольства України в Японії та адміністрації міста Хіно (префектура Токіо), відбулася 12 листопада у місті Хіно – базовому місті Олімпійської збірної України з карате.

У заході з української сторони взяли участь Посол України в Японії Сергій Корсунський та другий секретар Посольства В.Удовік, з японської – мер міста Фуюхіко Оцубо, голова міської ради Томоко Кубота, керуючий директор Всеяпонської федерації карате-до Такасуке Арітаке, керівник Токійського відділення Поштової служби Японії Хітоші Аравака та багато інших гостей, повідомляє посольство України в Японії. Під час презентації відбулася демонстрація у виконанні учнів місцевої школи карате.

Нагадаємо, що оригінальні марки "Україна – м.Хіно" присвячені співпраці нашої держави із зазначеним містом у рамках японської урядової програми "Host Town", яка промотує культурні обміни напередодні Олімпійських ігор. Фотографії України для цього проєкту надані Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ» та українським фотографом В'ячеславом Присяжнюком.

Посол України в Японії Сергій Корсунський зазначає: «Марки відбиралися так. Один пам’ятник видатній особистості (Богдан Хмельницький), один замок (Ластівчине гніздо), одна дерев’яна архітектура (церква) і найбільш популярне серед японців туристичне місце в Україні – тунель кохання у Рівненській області. Їм він дуже подобається, і я їх розумію. Через декілька днів марки надійдуть у продаж онлайн на сайті пошти Японії».

У зв’язку із зазначеним проєктом, мер Міста Хіно Фуюхіко Оцубо висловив сподівання на те, що культурні обміни між Україною та містом Хіно будуть продовжуватися і після Олімпійських ігор у Токіо та розказав, що мерія вже працює над конкретними пропозиціями. Другий секретар Посольства України в Японії Віолетта Удовік вважає, що завдяки цьому проєкту Японія ще раз підтвердила свою підтримку Україні, адже дуже символічним є те, що на марках зображений український Крим.

Ольга Квасниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати