Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці художники з різних країн світу та юні митці встановили спільний національний рекорд (фото)

13 червня, 16:28
Фото автора

На Фонтанній площі – одній із центральних у місті – п’ятнадцять уже відомих художників із різних міст України та шести країн світу разом із такою ж кількістю учнів Вінницької художньої школи написали спільне полотно – картину «Енергія добра». Робота буде продана з аукціону, кошти з якого підуть на забезпечення дітей з малозабезпечених родин якісними матеріалами для уроків малювання. Встановлення рекорду відбулося в рамках проекту «Кращий художник», який завтра завершується у Вінниці.

«Рекорд полягає у кількості юних митців та дорослих – їх по 15 осіб. Зібрати разом таку кількість відомих художників, які представляють різні міста й країни, разом із вихованцями художньої школи непросто. Ті художники, які приїхали, вони вже відомі у своїх країнах. І вони всі об’єдналися, щоб разом з нашими дітьми зробити щось корисне. До того ж, приєдналися до них відомі вінничани, які пропагують наше місто: Віктор Бронюк, Роман Гах, Костянтин Ревуцький», – коментує ідейний натхненник проекту «Кращий художник», представник Книги рекордів у Вінницькій області Володимир Козюк.

Перед тим на площі відбулася презентація робіт професійних художників та вихованців Вінницької художньої школи.  Діти, як каже викладачка художньої школи Олена Самійленко, окремої теми не підбирали – малювали все.

«Роботи представлені абсолютно на різну тематики: тут є і натюрморти, й інші твори, десь діти шукали якийсь філософський зміст, тобто всі роботи дуже різні. Але у  всіх них діти передають свої почуття, настрій, емоції. Усі роботи яскраві і дуже позитивні».

Спільно створену картину-«рекордсменку» після початку навчального року покажуть у 15-ти начальних закладах Вінниці як заохочення до благодійного збору коштів на потреби дітей, які там навчаються, але не мають можливість придбати якісне шкільне приладдя. Потім робота буде продана з аукціону, а кошти підуть на придбання матеріалів для Вінницької художньої школи.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати