Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін оновив критерії визначення рівня епіднебезпеки

12 серпня, 17:55

Кабінет Міністрів оновив критерії визначення рівня епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Оновлені критерії Кабінету Міністрів представив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що оновлена методика об'єднує показники кількості нових випадків і динаміку зростання захворюваності. Показники кількості заповнених пацієнтами з COVID-19 ліжок у медзакладах і рівень тестування залишаться в методиці.

Отже, рівень небезпеки визначатиметься за трьома критеріями замість чотирьох, як було раніше.

Степанов зазначив, що оновлені показники покажуть, за якого рівня захворюваності медична система може справлятися з кількістю хворих COVID-19.

Міністр також повідомив, що Комісія ТЕБ і НС ухвалюватиме рішення про встановлення рівня епідемічної небезпеки кожні сім днів. При цьому рішення про послаблення "червоного", "помаранчевого" й "жовтого" рівнів епіднебезпеки не може бути переглянуте раніше ніж через 14 днів.

"14 днів - це максимальний інкубаційний період, і це той період часу, коли ми можемо досить чітко визначити, що ситуація на території або в районі або місті повністю стабілізована, й ми можемо пом'якшувати рівень епіднебезпеки", - сказав він.

Крім того, Кабмін встановив, що якщо рівень заповненості ліжок у медзакладах, визначених для пацієнтів із COVID-19, у всьому регіоні п'ять днів поспіль становитиме 50% і більше, на території цього регіону встановлюється "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки.

Якщо рівень завантаженості цих лікарень перевищуватиме 75%, на території області встановлюється "червоний" рівень епіднебезпеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати