Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У другому турі виборів президента Польщі за результатами екзитполу переміг Дуда

12 липня, 22:24

У другому турі виборів президента Польщі, які відбулися в неділю, 12 липня, попередню перемогу з відривом у менш ніж 1% здобув чинний президент Анджей Дуда.

Про це свідчать результати екзитполу, проведеного соціологічною компанією Ipsos на замовлення польського мовника TVN24, із якими ознайомилося hromadske.

За даними екзитполу, за Дуду проголосували 50,4% виборців, що взяли участь у голосуванні. На другому місці опинився опозиційний кандидат від партії «Громадянська платформа», мер Варшави Рафал Тшасковський з 49,6% голосів.

Зазначимо, що результати перебувають у межах статистичної похибки у 2%, тому насправді остаточного переможця президентських виборів назвати поки не можна.

За оцінками Ipsos, явка на виборах 12 липня склала 68,9%, що є абсолютним рекордом за історію незалежної Польщі.

«Ви бачили цю дивовижну явку, майже 70 відсотків. Перемога на виборах при такій явці — неймовірна новина. Я дуже зворушений. Дякую від усієї душі всім моїм землякам», — заявив Дуда після оголошення результатів екзитполу.

Його опонент, своєю чергою, додав, що впевнений у своїй перемозі: «Ця ніч стане нервовою для всіх, але я впевнений, що все буде добре... Ми вже виграли незалежно від того, яким буде результат. Ми змогли прокинутися».

Остаточні результати виборів Центральна виборча комісія Польщі має оприлюднити протягом кількох найближчих днів.

Другий тур виборів у Польщі тривав 12 липня із 7:00 до 21:00 за місцевим часом (8:00—22:00 за Києвом). Виборча комісія Польщі попередньо повідомляла про високу явку: так, станом на 12:00 у голосуванні взяли участь 24,73% виборців, а станом на 17:00 — 52,1%.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати