Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стан Кернеса погіршився, у нього відмовили нирки

11 грудня, 17:29

У Харківського міського голови Геннадія Кернеса, який зараз лікується від коронавірусу в берлінській клініці «Шаріте», відмовили обидві нирки, через що його стан погіршився.

Цю інформацію підтвердив директор Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сідоренко, передає Укрінформ.

«Що знаю на сьогодні: обидві нирки зараз не працюють. Він перебуває на гемодіалізі», - зазначив Сідоренко.

За його словами, з приводу нирок лікарі не дають жодних прогнозів.

Як повідомлялось, 9 грудня перша сесія Харківської міськради визнала відсутнього у Харкові Геннадія Кернеса мером міста без складання присяги, посилаючись на те, що він вже складав присягу у листопаді 2010 року, коли його обрали мером.

9 грудня друг Кернеса Павло Фукс, який як почесний громадянин Харкова був присутній на першій сесії нового скликання, сказав журналістам, що стан Кернеса стабільний, і лікарі планують його повернення до Харкова на 30 грудня: «Він бажае відсвяткувати Ноівий рік вдома».

7 грудня директор Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сідоренко заявив, що Кернес не встигає приїхати до Харкова на 9 грудня - першу сесію міськради нового скликання: «З нами ніхто цю дату не обговорював. На 9-те грудня Кернес не встигає, ми планували, що це відбудеться ближче до 20 грудня».

На місцевих виборах 25 жовтня Кернес набрав 60,34% голосів виборців та утретє обраний Харкіським міським головою.

Уночі 17 вересня Кернеса приватним літаком транспортували до берлінської клініки «Шаріте» на лікування від коронавірусу та запалення легенів.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати