Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині військовослужбовці Канади вшанували пам’ять загиблих в Першій світовій війні

11 листопада, 21:59
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Канадські військові, які базуються в межах «Багатонаціональної групи з підготовки - Україна» на Яворівському полігоні, провели сьогодні церемонію вшанування пам’яті військовослужбовців, що полягли на полях Першої світової війни. Саме цього дня 101 рік тому ця війна була завершена.

На плацу було встановлено великий дерев’яний хрест і виставлений біля нього почесний караул. Військові були вишикувані довкола нього. Під час заходу капелани з різних країн спільно помолились за упокій душ воїнів, що полягли на полях битв Першої світової війни та інших збройних конфліктів.

Двома хвилинами мовчання пом’янули усіх загиблих. Також англійською та українською прочитали вірш Джона Маккрея «На полях Фландрії». Після цього відбулося покладання квітів до хреста канадськими військовослужбовцями та представниками інших армій.

Довідка «Дня»

День пам'яті полеглих, відомий як «Маковий день» — пам'ятний день в країнах Британської співдружності націй, що відзначається щорічно 11 листопада і покликаний увічнити пам'ять усіх солдат Британської співдружності, загиблих в конфліктах за участю Великобританії. Почав відзначатися в 1919 році за розпорядженням короля Георга V у Великобританії і країнах Співдружності. Цей день обраний через те, що саме 11 листопада 1918 було оголошено про припинення бойових дій в Європі між країнами Антанти і Троїстого союзу. Символом цього дня є червоний мак.

Павло Паламарчук, «День», Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати