Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Янукович планирует на октябрь визит в Брюссель

11 липня, 14:51

Президент України Віктор Янукович 20 жовтня на запрошення Президента Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу здійснить візит до Брюсселя. Про це УНН повідомили у прес-службі глави держави.

Мета візиту, за словами Президента України, досягнення політичних домовленостей, необхідних для завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це йшлося під час сьогоднішньої телефонної розмови Віктора Януковича з Жозе Мануелем Баррозу.

Глава держави підкреслив, що налаштований продовжувати відвертий та конструктивний діалог на користь подальшого зближення України з Європейським Союзом. Він висловив сподівання, що за результатами наступних раундів переговорів у липні-вересні цього року вдасться завершити переговори щодо всього тексту угоди.

За словами Президента України, він буде й надалі застосовувати конструктивні підходи для віднайдення компромісів з питань, які поки що залишаються невирішеними. Віктор Янукович додав, що у цьому процесі розраховує на особисту підтримку Жозе Мануеля Баррозу.

Президент також зауважив, що 6 червня українська сторона передала на розгляд Європейській Комісії звіт про прогрес у реалізації першої законодавчої фази Плану дій щодо візової лібералізації.

"Сподіваємося на позитивні висновки з боку Європейської Комісії щодо виконання українською стороною першої фази документа. Розраховуємо також на ухвалення державами-членами ЄС політичного рішення щодо переходу до другої імплементаційної фази Плану дій до кінця цього року", – наголосив глава держави.

Віктор Янукович також підтвердив свій намір взяти участь у Саміті «Східного партнерства», який відбудеться 29-30 вересня ц.р. у Варшаві.

Джерело:  УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати