Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Янукович хоче вирішити питання кіпрського офшору восени

04 липня, 16:16

Президент України Віктор Янукович сподівається, що у вересні-жовтні між Україною і Республікою Кіпр буде підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування, інформує ЛІГАБізнесІнформ Про це він сказав сьогодні у Києві на спільній прес-конференції з президентом Республіки Кіпр Дімітрісом Хрістофіасом.

Як повідомляє УНІАН, крім того, президенти обох країн повідомили, що найближчим часом має бути підписана угода про розвиток інвестиційних відносин.

Як вказав Янукович, Кіпр є стратегічним партнером України із залучення інвестицій.

Він навів дані, що в минулому році в Україну з Республіки Кіпр надійшло більше $11 млрд. інвестицій, і завдяки цьому було створено більше 300 підприємств в Україні. У свою чергу, Україна інвестувала понад $6 млрд. в економіку Кіпру. "Це майже наполовину менше", - констатував Янукович, наголосивши на важливості розвитку договірної бази в цій сфері.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада відмовилася включити у порядок денний законопроект "Про денонсацію угоди між урядом СРСР і урядом республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування" (N8498).

Згідно з чинною угодою, від оподаткування звільняються будь-які прибутки, які перераховуються з однієї країни в іншу, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб і прибутків постійних представництв.

Наприкінці 2010 року віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляв, що переговори про скасування вказаної угоди або зміни її умов йдуть вже багато років і затягуються кіпрською стороною. Чиновник тоді дав доручення готувати відповідні документи для денонсації угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.  

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати