Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську затримали кількох людей, які плескали під час виступу О. Лукашенка

03 липня, 16:37

Президент Білорусії Олександр Лукашенко виступив на святкуванні Дня незалежності у Мінську. Під час його виступу ніхто масово не плескав у долоні, як до цього закликала опозиція. А людей, які намагалися це зробити, затримувала міліція.

Під час виступу О. Лукашенка з нагоди Дня незалежності мала пройти протестна акція, яку організовує група в Інтернеті "Революція через соціальні мережі". Жителів міста закликали приходити на площу і плескати в долоні, коли говоритиме Лукашенка, не даючи таким чином йому виступати.

За останніми даними, під часу виступу президента затримано кілька чоловік, які намагалися це робити.

"Журналісти почули, як по міліцейській рації передали про перших затриманих. Лукашенко закінчив промову. Були боязкі спроби почати плескати в долоні, але цих людей швидко зупинили. "Хто починає плескати, до того підходять ззаду і відводять під руки", - повідомляють слухачі", - передає "Білоруський партизан".

За даними Хартії'97, у результаті промову Лукашенка зустріли тишею. Окрім цього повідомляється, що в районі проведення параду був заблокований мобільний зв'язок.

Крім того, правозахисники країни заявляють, що білоруська влада заблокувала доступ до соціальних мереж в спробі запобігти демонстраціям у День незалежності.

Ще одна мовчазна акція протесту запланована ввечері на Привокзальній площі Мінська.

Нагадаємо, під час виступу Лукашенка звинуватив зовнішні сили у спробах нав'язати країні сценарій «кольорової революції».

В останні тижні в Білорусі відбуваються акції протесту проти економічної політики влади, які організовуються через соціальні мережі.

Зокрема, акція «Революція через соціальні мережі» кілька тижнів поспіль проходить в різних містах Білорусі щосереди. Її учасники через інтернет домовляються зібратися на площі свого міста, але при цьому не викрикують гасел, не несуть з собою прапорів і транспарантів. Учасники акції лише аплодують, коли міліція витісняє їх з місця збору. За даними МВС Білорусі, останньої середи було затримано більше 260 учасників вуличних акцій.

Джерело: "Тиждень"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати