Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві представлять оновлену версію 90-річного журналу "Українська культура"

08 серпня, 18:38

На честь 90-річчя відомого журналу "Українська культура" у Києві 10 серпня відбудеться презентація його оновленої версії.

Оновлений випуск буде представлено редакцією Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України в Російському клубі "Культ Ра". У зв'язку із презентацією редакція почала промо-кампанію "Українська культура. Будьте уважні".

У програмі презентації - виступ кобзаря Тараса Силенка, танцювальний майстер-клас від Кросна, нагородження "За внесок в українську культуру" і презентація кліпу етно-групи "Фолькнери". Серед гостей значаться: міністр культури Михайло Кулиняк, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, Віктор і Катерина Ющенки, Олег Скрипка, Ніна Матвієнко, Лесь Подерв’янський, Марія Бурмака та інші діячі української культури.

У новій версії журналу є такі рубрики, як Етно, Визнання, Інтерв'ю, Рецензії, Міжнародні події, Думка, Події, Репортаж.

Варто зазначити, що 1 червня, з нагоди 90-річчя видання, відбулася презентація спеціального англомовного випуску журналу на відкритті українського павільйону на 54-й Венеціанській бієнале, найстаршому й одному із найпрестижніших світових арт-форумів.

"Уперше українське культурологічне видання пролунало в контексті найстаршого міжнародного арт-форуму, представляючи українську культуру як багатогранне, яскраве, актуальне в контексті світових художніх процесів явище. Журнал був одним з небагатьох видань, представлених у національних павільйонах, які представляли не тільки державну експозицію, але й культуру своєї держави в різних її проявах і альтернативних поглядах: від неконсервованого етно до нових художніх медіа", - повідомили в редакції.

Журнал "Українська культура" видається із червня 1921 року.

Джерело: Українські Новини

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати