Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рух протесту в Ізраїлі: "Ціле покоління хоче нормального майбутнього!"

31 липня, 13:52

На знак протесту проти дорогого життя і за соціальну справедливість: на вулиці десяти ізраїльських міст вийшли до 120 тисяч людей.

Рух протесту зародився місяць тому і в мить ока поширився через соціальні мережі. Його вимоги нагадують вимоги іспанських "обурених": проти захмарних цін на житло, непомірно високих податків, проти зниження якості охорони здоров'я та освіти, постійного зростання цін на продукти харчування.

У Тель-Авіві маніфестантів було 50 тисяч, в основному молодь. "Люди, на яких стоїть держава: які служать в армії, платять неймовірно високі податки, - не можуть звести кінці з кінцями, не можуть дозволити собі стандартну однокімнатну квартиру!" - Обурюється молодь.

У Єрусалимі 15 000 маніфестантів зібралися перед резиденцією прем'єр-міністра Нетаньяху під гаслом: "Ціле покоління хоче нормального майбутнього!"

Главу уряду учасники руху протесту звинувачують у служінні інтересам фінансових магнатів і картелів на шкоду інтересам громадян. Під тиском безпрецедентного за останні 40 років соціального руху прем'єр-міністр пообіцяв реформувати ринок нерухомості.

За даними соцопитування газети "Гаарец", 87% ізраїльтян підтримують учасників акцій протесту.

Джерело: Euronews

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати