Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ратко Младич збирається бойкотувати засідання Гаазького трибуналу, призначеного на сьогодні

04 липня, 10:01

Підсудний вимагає допустити до участі в процесі свого адвоката.

Суд над колишнім генералом може забуксувати. Радко Младіч відмовився брати участь у найближчому засіданні, доки не буде повністю уточнений список адвокатів. Гаазький підсудний домагається права самостійно обирати своїх захисників, тим часом у суді пояснили, що встигнуть перевірити юристів лише до 1 серпня, а поки що надають призначеного адвоката.

Нагадаємо, Ратко Младіч вимагає, щоб що до групи адвокатів, які будуть захищати його в Міжнародному трибуналі по колишній Югославії увійшов його белградський адвокат Мілош Шаліч і російський юрист Олександр Мезяев, який наполягає, що обвинувальний акт - брехливий і непрофесійний документ. Тим часом колишній президент Республіки Сербської в Боснії і Герцеговині, Біляна Плавшич, яка вже відсиділа за злочини проти людяності, закликала Младича зізнатися у злочинах і зняти провину з сербського народу. На її думку екс - генерал занадто довго переховувався не думав про співвітчизників.

Нагадаємо, Ратко Младича, звинуваченого в геноциді та етнічних чистках у Боснії та Герцеговині розшукували 16 років. Навесні цього року влада Сербії його заарештувала й видала Гаазькому трибуналу.

Джерело: Эхо Москвы

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати