Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Panasonic, Samsung і Sony домовилися про єдиний стандарті 3D окулярів

09 серпня, 13:30

Три провідних світових виробника 3D телевізорів - компанії Panasonic, Samsung і Sony - домовилися про прийняття єдиного стандарту активних окулярів для перегляду стереозображення, про це повідомила компанія Panasonic 8 серпня.

Більшість 3D телевізорів комплектуються лише однією парою спеціальних стереоокулярів, тому споживачам доводиться купувати недешеві додаткові комплекти, наприклад, для перегляду кіно всією родиною або разом із друзями. При цьому телевізори та окуляри різних виробників часто несумісні один з одним, що не кращим чином позначається на популярності 3D технології.

Panasonic, Samsung і Sony мають намір спільно розробити і ліцензувати іншим компаніям технологію, яка буде сумісна з їхньою продукцією. Ліцензія стане доступною в вересні, а універсальні стереоокуляри повинні з'явитися на ринку тільки в 2012 році. Передбачається, що вони будуть сумісні з 3D телевізорами учасників альянсу, випущеними в цьому році.

Єдиний стандарт буде підтримувати декілька конкуруючих протоколів зв'язку між телеприймачів і окулярами, заснованих як на радіотехнології Bluetooth (використовується Samsung), так і зв'язку в інфрачервоному діапазоні (Panasonic і Sony).

До трьом компаніям вже приєднався незалежний виробник очок X6D Limited (бренд XPAND 3D).

Згідно з даними дослідницької компанії NPD Group, у першому кварталі 2011 року сукупна частка Panasonic, Samsung і Sony на північноамериканському ринку 3D телевізорів склала майже 89%, а європейському - 84%.

Джерело: prime-tass.ru

 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати