Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінкульт та Перший Національний запускають кінопроект до 20-ї річниці Незалежності України

07 липня, 20:38

«Кіноспадщина України на Першому Національному телеканалі» – так називається спільний проект Міністерства культури, Першого Національного телеканалу та Національної кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка, якому сьогодні була присвячена прес-конференція, що відбулася у Міністерстві культури.

У прес-конференції взяли участь Міністр культури Михайло Кулиняк та президент Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф, – передає прес-служба Міністерства культури.

Ідея проекту виникла в рамках ініціативи Президента України Віктора Януковича з популяризації українського кінематографу. Проект присвячено 20-й річниці Незалежності України. Впродовж серпня та вересня 2011 року Перший Національний телеканал транслюватиме найкращі фільми кіностудії ім. Олександра Довженка. «Це фільми, які добре знайомі старшому поколінню, – зауважив Єгор Бенкендорф, – вони завоювали міжнародне визнання, і я сподіваюся, що вони стануть справжнім одкровенням для покоління молодшого».

Михайло Кулиняк наголосив, що одне з головних завдань проекту – повернути українському кінематографу заслужену справу. «Згадайте ці прізвища – Володимир Довгань, Карен Геворкян, Євген Шерстобитов, Григорій Кохан, Віктор Іванов, Юрій Іллєнко, Микола Мащенко. Це режисери, які разом з Довженком і Параджановим здобували світову славу українському кінематографу. Сьогодні ці імена мало що говорять сучасній молоді, яка виросла переважно на голлівудських фільмах».

Загалом впродовж двох місяців планується показати близько 60 картин. 

Джерело: Західна інформаційна корпорація

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати