Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лондонські заворушення ширяться далі країною

09 серпня, 11:05

Прем’єр-міністр Британії Девід Камерон перервав свою літню відпустку в Італії і повернувся до Лондона на термінове засідання уряду, де він головуватиме.

У Великій Британії вже кілька діб тривають заворушення.

У понеділок увечері надійшли повідомлення про те, що групи молоді в масках почали трощити вітрини в центрі другого за величиною британського міста Бірмінгема, а також у Ліверпулі, Манчестері і Брістолі.

Заворушення поширюються і у британській столиці. Якщо все починалося у неділю вночі на півночі Лондона, то зараз сутички між групами молодиків і поліцією були на півдні і на сході.

До Лондона відправили 1700 додаткових поліцейських.

На кадрах із місця подій видно, як молодики намагаються розгромити автомобілі поліції, що ледь стримує натовп. Кілька маршрутних автобусів й інших машин були заблоковані між групами безконтрольних молодиків і поліцією, яка намагалася їх стримати.

З південного Лондона повідомляють про сутички поліції і мародерів у Пекхемі і Льюїшемі, де підлітки підпалили автобус і кілька автомобілів.

Мер Лондона Борис Джонсон перериває відпустку і повертається до міста, щоби взяти під контроль ситуацію, яка загострилася на вихідні, коли в північному районі Тоттенхем мирна акція протесту переросла в масові заворушення.

Більше трьохсот заарештованих

У понеділок з відпустки до Лондона терміново повернулася міністр внутрішніх справ Тереза Мей, яка провела надзвичайну нараду з керівництвом лондонської поліції.

За словами міністра, актам мародерства і насильства немає жодного виправдання, а винні в злочинах відповідатимуть перед законом.

За три ночі заворушень і бунтів поліція заарештувала 334 людини. Майже сімдесятьом з них - висунули звинувачення. В сутичках поранили десятки поліцейських.

Обсяги матеріальних збитків поки невідомі.

Заворушення почалися як мирна демонстрація з вимогами до поліції Тоттенхема пояснити обставини смерті 29-річного Марка Даґґана. Батька чотирьох дітей застрелила поліція під час спроби арешту в четвер. Поліція проводить внутрішнє розслідування. 

Джерело: Корреспондент

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати