Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Forbes включив Україну в список найгірших економік світу

06 липня, 12:57

Авторитетний журнал Forbes склав список країн, у яких економіки перебувають в найгіршому стані. Згідно з рейтингом, Україна знаходиться на четвертому місці за цим показником. Всього до списку ввійшли 177 країн.

"Україна володіє багатими сільськогосподарськими угіддями, а також покладами корисних копалин, і може стати провідною європейською економікою. Проте ВВП на душу населення в цій країні поки навіть менший, ніж у Сербії та Болгарії", - зазначає американське видання.

Перше місце в рейтингу найгірших економік зайняв Мадагаскар, де 77% населення живе за межею бідності. До такого стану справ призвели помилки в державному управлінні та тотальна корупція, пише видання.

На другому місці в списку - Вірменія, ВВП якої у кризовому 2009 році скоротився на 15%. Населення страждає від високої інфляції (близько 7%), при цьому ВВП на душу населення становить менше 3 тис. доларів, що, як відзначає Forbes, менше однієї третини від аналогічного показника в сусідньої Туреччини.

На третьому місці опинилася Гвінея - країна, що володіє половиною розвіданих запасів бокситів на планеті. У 2008 році країна вкотре пережила військовий переворот, що уповільнило зростання і без того не високих економічних показників.

Далі в рейтингу Forbes йдуть Ямайка, Венесуела, Киргизстан, Свазіленд, Нікарагуа та Іран.

Рейтинг класифікований на основі статистики щодо зростання ВВП та інфляції за три останні роки (включаючи прогнози МВФ на 2012 рік), за ВВП на душу населення і торговельним балансом країн.

Торік звання гіршої економіки світу утримувала Зімбабве, далі йшли Демократична Республіка Конго та Гвінея. Вірменії та України в списку не було взагалі.

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати