Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фахівці повністю відірвали від ґрунту теплохід Булгарія

22 липня, 09:12

Фахівці відірвали від ґрунту носову частину затонулого теплохода Булгарія, повідомив у п'ятницю офіційний представник оперативного штабу з підйому судна Тимур Хікматов.

Раніше представник оперативного штабу повідомив, що також вдалося на 6 метрів відірвати від ґрунту кормову частину Булгарії.

"Фахівці відірвали носову частину судна. Тепер судно повністю вийшло з ґрунту", - сказав Хікматов.

Нагадаємо, що зараз триває операція з підняття Булгарії з дна Куйбишевського водосховища.

Двопалубний теплохід Булгарія, побудований ще в 1955 році, затонув вдень 10 липня в Куйбишевському водосховищі на Волзі в трьох кілометрах від берега навпроти населеного пункту Сюкеєво, республіка Татарстан, на глибині 20 метрів. За свідченнями очевидців, теплохід захлеснуло бічною хвилею, після чого судно залишалося на плаву вісім хвилин.

У списках людей, які були на борту судна, значилися 208 осіб, але четверо з них в круїз не вирушили. Після катастрофи були врятовані 79 осіб: з них 50 туристів, 23 члени екіпажу, 6 осіб - незареєстрованих на рейс. Як повідомлялося, рятувальники виявили тіла капітана затонулого судна Олександра Островського та його дружини.

Тим часом було встановлено два судна, які пропливли повз теплохід Булгарія, не надавши допомогу. Проти їхніх капітанів порушені кримінальні справи.

Джерела: Корреспондент та  РИА Новости 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати