Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕНЬ. Мар’ян Заблоцький: «Гривня — найкраща інвестиція»

14 липня, 13:18

Українці стали більше купувати валюту. У перший місяць літа, йдеться в даних Національного банку України, останній продав валюти на міжбанківському ринку на 1,498 мільярда дол. більше, ніж купив. Нагадаємо, що в червні нацрегулятор забрав з ринку 557, 1 мільйона дол. Це в 2,4 разу менше, ніж у травні. НБУ купував євро, австралійські долари і швейцарські франки, а продавав тільки американські долари.

Обвалу курсу гривні не буде, запевнив на прес-конференції журналістів Президент України Віктор Янукович у відповідь на репліку про прогнози окремих експертів стосовно курсових коливань. «У нас немає ніяких підстав вважати, що буде коливання курсу. І чому — я вам скажу. Тому що зараз ми маємо золотовалютні резерви Національного банку близько 37,5 мільярда дол.», — сказав він. А до кінця року «золоті» запаси країни зростуть до 40 мільярдів дол. , наголосив він. «Банківська система працює стабільно. Ми не припиняли роботу з МВФ, що є ознакою стабільності української банківської системи і також ознакою того, що світова фінансова спільнота з довірою відноситься до фінансової системи України», — додав Янукович.

Також всі опитані «Днем» експерти не бачать підстав для недовіри гривні сьогодні. Більшу частину заощаджень Івченко радить тримати в гривні. Його підтримує Заболоцький: «Різниця відсоткових ставок між гривневими і валютними депозитами — 8%, що дорівнює тому, що нацвалюта девальвувала б протягом року до 8,6 гривні за долар. Враховуючи те, що така девальвація все ж малоймовірна, а депозити і так можна забрати в будь-який момент, то гривня — найкраща інвестиція», — пояснив експерт. Керівник відділу аналітики компанії Foyil Securities пропонує інвестувати в покупку реальних цінностей. Як варіант збереження грошей, на його думку, може бути купівля золота, або прив’язаних до нього цінних паперів.

Більше читайте у сьогоднішньому номері «Дня»

Джерело: «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати