Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕНЬ: Алєсь ПІЛЄЦКІЙ: За останні півроку змін у білоруському суспільстві і політиці відбулося більше, ніж за попередні 16 років

01 липня, 12:48

 «Економічна модель Олександра Лукашенка, що базувалася на дотаціях з боку Росії, коли можна було за дуже низькими цінами купувати нафту, газ, і завдяки цьому виробляти на білоруських підприємствах дешеву продукцію та продавати її в РФ, більше не працює. За останні півроку змін у білоруському суспільстві, економіці і політиці відбулося більше, ніж за попередні 16 років» - розповів в інтерв’ю кореспонденту «Дня» журналіст газети «Наша Ніва» Алєсь Пілєцкій. За його словами, у результаті економічної кризи, про яку, до речі, фахівці попереджали президента за довго до її початку, за останніх кілька місяців реальні доходи білорусів скоротилися вдвічі, а ціни у стільки ж виросли.

«На акції протесту, які відбуваються, приходять нові люди, які не ходили на демонстрації опозиції і не були на площі у грудні. Вони просто бачать, що вже все погано, і  розуміють, що при цій владі криза лише продовжуватиметься, - говорить журналіст. - На  жаль, поки що півроку в Білорусі політикою не займається ніхто. Лідери опозиції або у в’язниці, або отримали умовні терміни. Опозиція, а це дві партії – Білоруський народний фронт й Об’єднана громадянська партія, які офіційно діють і мають представництво у всіх регіонах, не використовує цю сприятливу для них ситуацію. А зараз достатньо просто виходити до людей».

Колега Олеся Пілєцкого заступник головного редактора «БелГазеты» Віктор Мартинович бачить вихід у проведенні структурних реформ, оскільки проблема не в економічних труднощах, а в системі: «В останні щонайменше 10 років ми займалися не тим, тому нам потрібно почати займатися тим, чим слід, чим займаються всі наші сусіди».

Більше про ситуацію у Білорусі, її причини, та як все це впливає на життя звичайних білорусів читайте у сьогоднішньому номері «Дня».

Джерело: Інф.«Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати