Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Булгарію" можуть підняти уже сьогодні

18 липня, 10:43

Теплохід "Булгарія", що затонув на Куйбишевському водосховищі більше тижня тому, в понеділок планують підняти на поверхню, якщо не виникне яких-небудь ускладнень. До цього судно ще належить остаточно поставити на "рівний кіль" - це один із найважливіших етапів операції, повідомляють російські ЗМІ.

Після вирівнювання водолази мають загерметизувати правий борт, на якому лежало судно, перевірити дно і приміщення теплохода, де можуть знаходитися тіла загиблих, а також завести під корпус "рушники" - широкі, гнучкі листи металу, щоб і без того старе судно під час підйому не розламалося. І тільки після цього теплохід почнуть піднімати, розповів журналістам офіційний представник оперативного штабу з підйому судна Тимур Хікматов.

Роботи ускладнені тим, що судно практично зав'язло в мулі, а також дуже поганою видимістю на дні.

Після підйому і відкачування води /а всього треба відкачати близько 1,5 тис. кубметрів/ "Булгарія" відправиться у свій останній рейс - її транспортують у плавучий док у Куйбишевському затоні.

"Булгарія" затонула 10 липня. На її борту знаходилося 208 осіб, частина пасажирів їхала без квитків. Врятували 79 осіб, із них 10 - дітей, 29 жінок і 40 чоловіків. Загинули 114 людей, ще 15 числяться зниклими безвісти.

Катастрофа "Булгарії" стала найбільшою в історії річкового флоту Росії за останні 30 років.

Источник: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати