Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5-6 вересня FATF приїде в Україну, щоб перевірити реформи

18 липня, 19:30

 5-6 вересня FATF здійснить виїзну місію в Україну для підтвердження того, що процес впровадження необхідних реформ триває та вживаються заходи для усунення недоліків, виявлених моніторингом FATF у попередні роки. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.

Висновки місії щодо прогресу у виконані Україною плану дій буде обговорено на наступному пленарному засіданні FATF 24-28 жовтня поточного року в Парижі.

Довідка УНН: У липні 1989 р. на нараді голів держав та урядів "сімки" у Парижі було прийнято рішення про створення спеціального органу "для оцінки поточних результатів співпраці з метою запобігання використання банківської системи і фінансових установ для відмивання доходів та розгляду можливості прийняття додаткових превентивних заходів у даній області". Англійською цей орган отримав назву "Financial Action Task Force on Money Laundering" (FATF), французькою - Groupe d’Action Financiere sur le Blanchiment de Capitaux (GAFI).

У офіційних документах ООН (наприклад, у Резолюції Ради Безпеки 1617 (2005)) вказана назва відповідно до глосарію ООН перекладається на українську як "Цільова група з фінансових заходів у сфері відмивання доходів". У публікаціях Всесвітнього банку та МВФ, а також окремих нормативних правових актах Російської Федерації дається назва "Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням доходів". Для уникнення різночитання краще використовувати українську транслітерацію англійської абревіатури FATF – ФАТФ. 

Джерело:  УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати