Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗМІ заявили, що усі слідчі органи "зливали" справи по Гладковському

11 березня, 21:54
Фото: Укроборонпром

Усі слідчі органи, які мали б розслідувати розкрадання на оборонці, знали про нього і закривали справи за хабарі.

Про це йдеться у четвертій частині розслідування "Bihus.info".

Журналісти стверджують, що у Генпрокуратурі, Військовій прокуратурі, Службі безпеки, Державній фіскальній службі та Національному антикорупційному бюро неодноразово відкривали кримінальні провадження.

Правоохоронці розслідували діяльність, зокрема, фірми "Оптимумспецдеталь", яка була задіяна у масштабних оборудках.

Саме через цю компанію син екс-члена Ради нацбезпеки і оборони Ігор Гладковський разом із партнерами (Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою) заробляли на контрабандних деталях із завищеними цінами.

Як свідчить їхнє листування, яке є у розпорядженні журналістів, підприємці часто давали хабарі правоохоронцям. Здебільшого, йшлось про 10-20 тисяч доларів за раз.

Серед документів є, наприклад, спілкування Рогози із співробітником СБУ Дмитром Москаленком про суми хабарів та кримінальні справи.

Крім того, дехто з учасників схем жалівся, що у ДФС потрібно було приносити значно менші суми, ніж у ГПУ.

Військова прокуратура, за даними журналістів, 3 рази за один рік відкривала справи про оборудки, однак усі вони так і не торкнулись Гладковського, Жукова і Рогози.

У першому провадженні засудили фіктивну директорку, друге – відправили до фіскалів перевіряти податки, а під час розслідування третього правоохоронці дійшли навіть до обшуків в "Укроборонпромі". Однак як стверджують журналісти, пізніше прокуратура взялась "зачищати сліди".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати