Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заборона "Північного потоку 2" має бути реакцією ЄС на дії Росії, - посол Польщі

10 лютого, 09:38

Єдиною слушною реакцією на агресивну політику Росії є накладення заборони на завершення проєкту “Північний потік-2”.

Про це у вівторок у виданні Euractiv написав посол Польщі при ЄС Анджей Садось, передає Укрінформ.

"Російська влада прагне дискредитувати та поділити Євросоюз, а також єдність наших західних союзів. На сьогодні єдиною відповідною реакцією на конфронтаційні дії Росії є заборона інвестиції "Північний потік-2". Це був би чіткий й однозначний наслідок висловлювань представника російської влади (Лаврова - ред.) на тему ЄС й окремих країн-членів",- підкреслив Садось.

Він підкреслив, що ЄС не може дозволити поставити себе у залежність від країни, яка веде відверто ворожу політику щодо ЄС.

"Завершення будівництва трубопроводу і надання Росії можливості використовувати угоду з "непередбачуваним партнером" (так ЄС назвав глава МЗС РФ Сергій Лавров – ред.) означало б дозволити на порушення прав людини, переслідування, корупцію і поділ країн Заходу",- заявив Садось.

На його переконання, черпання Кремлем користі з використання "Північного потоку-2" буде ударом по громадянському суспільству Росії і зусиллям російського опозиціонера Олексія Навального, який показав, на що призначаються кошти з російських енергоносіїв.

"Прибутки від “Північного потоку-2” зміцнять потенціал московського репресивного апарату",- констатував посол Польщі при ЄС.

Дипломат нагадав, що аргументи польської сторони перед візитом глави європейської дипломатії Жозепа Борреля до Москви на минулому тижні було проігноровано і з цього потрібно зробити висновки. Він наголосив, що візит Борреля показав європейським інституціям правду про Росію, яка раніше європейськими інституціями "послідовно ігнорувалася".




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати