Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС розробляє закон, який змусить Facebook, Twitter і Google видаляти терористичний контент

09 серпня, 10:25
Фото Reuters

Євросоюз розробляє закон, який зобов'яже інтернет-корпорації, такі як Facebook, Twitter і Google, оперативно виявляти і негайно видаляти терористичний контент. Про це заявив єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг, передає Deutsche Welle.

Законопроект мають представити в середині вересня. Поки що Єврокомісія обмежувалася лише рекомендаціями інтернет-компаніям із цього приводу.

"Хоча є і позитивні результати від наших колишніх добровільних угод, Але все ж ми спостерігаємо недостатній прогрес у цьому питанні. Щоб краще захищати наших громадян, ми повинні вдатися до більш жорстких заходів щодо терористичного контенту" , - сказав Кінг.

За словами єврокомісара, законопроект передбачатиме створення "прозорих рамок і мінімальних вимог для кожної інтернет-платформи, що хоче пропонувати свої послуги європейцям".

У березні Єврокомісія видала рекомендації для інтернет-компаній по боротьбі з терористичною пропагандою, закликавши, зокрема, видаляти терористичний контент упродовж години після того, як про нього стає відомо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати