Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Голова Нацполіції запевняє, що Великодні дні відбудуться в атмосфері взаємоповаги

09 квітня, 19:46
Фото: npu.gov.ua
Голова Національної поліції України Ігор Клименко сподівається, що святкування Великодня в умовах карантину в країні відбудеться в атмосфері взаєморозуміння та поваги один до одного: зі службами в храмах, але без скупчення людей та інцидентів.
 
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"І поліція, і МВС зважали на те, що великодні служби мають відбутися. Ми розуміємо, що закрити храми ми не можемо і не маємо права. Тому досягли домовленості: однозначно церкви працюють, богослужіння проводять, на богослужінні перебуває не більше ніж 10 осіб. 
 
Священикові, який проводить службу - лише йому одному - можна бути без маски, оскільки традиція та ритуал вимагає цього", - розповів голова Нацполіції.
 
За його словами, після служби до церкви можуть заходити дві людини - якщо храм великий, і одна людина - якщо церква маленька.
 
Голова Нацполіції зазначив, що поліція діалогу та дільничні інспектори поліції перебуватимуть біля церков, забезпечуючи правопорядок, а самі священики в церкві контролюватимуть кількість прихожан у приміщенні. 
 
"Ми в жодному разі не будемо заходити в храм і тим більше когось звідти виганяти", - запевнив керівник Нацполіції.
 
Клименко розповів, що 19 квітня 100% поліцейських превенції вийдуть на вулицю, тому що церков і приходів дуже багато, і важливо не допустити конфліктних ситуацій між громадянами, непорозумінь громадян із поліцією.
 
"Якщо будуть грубі порушення закону - реагуватимемо відповідно до наших повноважень", - повідомив він.
 
"Сподіваюся, нам всім вистачить терпіння та витримки, щоб не затьмарювати святкові дні інцидентами", - резюмував Клименко.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати