Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Промисловий безвіз" створить нові шляхи для постачання українських товарів на ринки ЄС, - Кулеба

08 жовтня, 19:43
Фото: kmu.gov.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, що "промисловий безвіз" створить нові шляхи для постачання українських товарів на європейські ринки, і в разі плідної підготовчої роботи оціночна місія ЄС може прибути вже у першій половині 2020 року

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Щодо "промислового безвізу": ми прямуємо до цієї мети. У фокусі нашої уваги, зокрема, невеликий виробник, який зможе експортувати свою продукцію в ЄС", – заявив Кулеба.

Віцепрем’єр-міністр пояснив, що "промисловий безвіз"  - відкриття цілих ринків ЄС для нехарчових товарів. 

"Якщо ми виконаємо до кінця року власну домашню роботу, ухвалимо необхідне законодавство, ЄС орієнтовно у першій половині наступного року має надіслати оціночну місію. Вони ще не дали добро на відправку такої місії: обережність зумовлена їхніми власними економічними інтересами, але ми ведемо перемовини", – розповів Кулеба.

Дмитро Кулеба переконаний, що вигоду отримає малий та середній український бізнес.

"Процес досягнення "промислового безвізу" досить непростий. Вже багато зроблено. Мусимо розуміти, що це не менш складна історія, ніж досягнення угоди про звичайний безвіз. Але ми серйозно налаштовані нею займатися", – додав він.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати