Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Полковника ЗСУ засудили до 13 років тюрьми за держзраду

08 квітня, 11:41
Фото 112 Україна

Шевченківський районний суд Києва засудив до 13 років в'язниці обвинуваченого в державній зраді та участі в терористичній організації полковника Збройних сил України Івана Без'язикова, який із 2014 до 2016 року перебував у полоні бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє Інтерфакс-Украина.

"13 років ув'язнення. Саме на стільки 7 квітня 2020 року засудили полковника-розвідника Івана Без'язикова судді Шевченківського суду Києва", - повідомляє "Медійна ініціатива за права людини" на своїй сторінці у соцмережі Facebook у ніч проти середи.

Водночас в Офісі генпрокурора в середу вранці без згадки імен повідомили, що Шевченківський районний суд Києва визнав винним у державній зраді та створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України) полковника ЗСУ і призначив покарання - 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання.

"Встановлено, що військовослужбовець, перебуваючи в полоні з 25 серпня 2014 року на непідконтрольній українській владі території в Донецьку, вступив до складу розвідувального управління незаконного збройного формування РФ і обіймав посаду так званого заступника начальника 1-го відділу з аналітичної роботи. Цей підрозділ "ДНР" був створений і контролювався посадовими особами ЗС РФ, ФСБ РФ і представниками влади країни-окупанта на непідконтрольній території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Офісу генпрокурора нагадали, що судовий процес над полковником ЗСУ тривав із серпня 2017 року.

"У суді доведено, що він збирав розвідувальну інформацію про пересування сил і засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на сході України, допитах інших полонених українських військовослужбовців і виконував ще низку злочинних функцій. Він діяв навмисно і усвідомлював, що така діяльність завдасть шкоди державній безпеці України", - йдеться в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати