Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Індія вийшла на друге місце у світі за кількістю заражень COVID-19: виявлено понад 4 млн випадків

07 вересня, 11:53

Кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19 в Індії перевищила 4 млн, тож країна тепер посідає другий рядок за поширенням інфекції після США, обігнавши Бразилію, повідомило в понеділок агентство Associated Press.

За останню добу в Індії діагностували понад 90,8 тис. заражень. За даними мінохорони здоров'я країни, в понеділок зафіксували ще 1016 летальних випадків інфікованих. Загалом з початку пандемії в країні виявлено більше ніж 4,2 млн випадків зараження COVID-19, померли понад 71 тис. людей із коронавірусом.

Водночас, за даними влади країни, рівень одужання від коронавірусу в країні становить 77,3%, тоді як смертність - 1,72%.

Associated Press нагадує, що за останній місяць в Індії фіксували рекордні серед усіх країн щодобові прирости заражених.

Майже 60% активних випадків зараження припадає на штати Андхра-Прадеш, Тамілнад, Карнатака, Махараштра та Уттар-Прадеш. Проте, за даними агентства, інфекція поширюється і в тих районах, які раніше змогли стримати поширення вірусу.

Незважаючи на це, влада країни продовжує знімати обмеження, запроваджені з метою стримування поширення пандемії COVID-19. У понеділок після п'яти місяців простою відновив роботу делійський метрополітен.

Користуватися транспортом дозволено лише людям, у яких немає симптомів коронавірусу. При цьому необхідно носити маски, дотримуватися заходів соціального дистанціювання. Також у метро обов'язково вимірюють температуру.

Є побоювання, що відновлення роботи метро в столиці Індії може спричинити ще більший сплеск випадків коронавірусу.

Делійський метрополітен є найбільшою системою громадського транспорту Індії. До закриття в березні поїзди метро перевозили близько 2,6 млн пасажирів щодня.

Представник міністерства охорони здоров'я Індії Раджеш Бхушан, коментуючи відновлення роботи різної інфраструктури в країні, минулого тижня заявив, що "в той час, як життя має важливе значення, кошти для існування не менш важливі".

Загалом у світі діагностовано понад 27 млн випадків коронавірусу, причому понад 887 тис. інфікованих померли.

На першому місці за темпами поширення інфекції у світі є США - кількість випадків зараження в країні перевищує позначку в 6,4 млн, зафіксовано більше ніж 193 тис. летальних випадків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати