Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джонсон: Велика Британія і ЄС повинні домовитися про угоду з Brexit до 15 жовтня, або її не буде

07 вересня, 09:28

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що торговельна угода з Brexit з ЄС повинна бути укладена до 15 жовтня, в іншому випадку її не буде.

"Якщо ми не зможемо домовитися на той час, то я не бачу, що між нами буде угода про вільну торгівлю, і ми повинні прийняти це і рухатися далі", - йдеться в заяві прем'єр-міністра, яку опублікував його офіс.

На думку Джонсона, якщо угоду не буде прийнято, у Британії будуть торговельні відносини з ЄС, аналогічні відносинам Євросоюзу і Австралії, що буде "хорошим результатом".

"Ми будемо мати повний контроль над нашими законами, нашими правилами і нашими рибальськими водами", - зазначив він.

Джонсон додав, що Велика Британія готова знайти розумну угоду з ЄС з практичних питань, включно з перельотами, вантажними перевезеннями або науковим співробітництвом, навіть якщо торговельної угоди не буде досягнуто.

"Наші двері ніколи не закриються, і ми будемо торгувати як друзі і партнери. Але без угоди про вільну торгівлю", - пояснив прем'єр-міністр.

Перехідний період після Brexit настав для Великої Британії 31 січня 2020 року, він триватиме до 31 грудня 2020 року. Цей період необхідний, щоб ЄС і Британія могли спокійно провести переговори і погодили свої майбутні відносини. Основне питання, яке слід узгодити Великій Британії і Євросоюзу - нова торговельна угода.

Велика Британія відмовилася від продовження перехідного періоду і вийде з Євросоюзу 1 січня 2021 року.

Переговори Великої Британії і ЄС повинні поновитися у вівторок, проте, як зазначають європейські ЗМІ, між сторонами існує ціла низка розбіжностей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати