Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські фахівці у Франції долучаться до експертизи "чорних скриньок" збитого в Ірані літака МАУ

07 липня, 19:58

Двох українських фахівців акредитують до проведення у Франції експертизи «чорних скриньок» збитого в Ірані літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Про це сказала заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць на спільній із заступником Міністра закордонних справ Євгеном Єніним онлайн-зустрічі з рідними загиблих в авіакатастрофі, повідомляє АрміяInform.

«Наразі триває процес передачі бортових самописців збитого «Боїнга 737» до Франції, яка має необхідні технічні можливості для їхнього розшифрування. До проведення експертизи буде акредитовано й двох українських фахівців. Представники Ірану зобов’язалися передати «чорні скриньки» 20 липня», — зазначила Валерія Коломієць.

Вона нагадала, що у червні Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі в переговорах з Іраном у зв’язку зі збиттям у січні літака авіакомпанії МАУ, а вже на початку липня країни, громадяни яких загинули в цій катастрофі, зокрема й Україна, підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Нагадаємо, що онлайн-зустріч відбулася напередодні півріччя від дня авіакатастрофи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати