Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Івана Купала на Шипоті запалили семиметрову ватру

07 липня, 14:54

В ніч з 6 на 7 липня на поляні неподалік водоспаду Шипіт, що поблизу села Пилипець Закарпатської області, відбулося масштабне святкування Івана Купала. На заваді сотням людей, які звикли святкувати це свято тут, не стали навіть карантинні обмеження через пандемію коронавірусу.

Люди з усієї України різними шляхами добиралися на Шипіті. Хтось приїхав власним транспортом, хтось залізницею чи автостопом. Як розповідала більшість із них, відпочити на природі під час тривалого карантину – чудова нагода щоб поповнити свої життєві сили. Можливість заразитися коронавірусом їх не лякала, адже люди на поляні не надто сильно контактували між собою і намети розставляли або компаніями, або з відстанню один від одного.

Традиційно з обіду 6-го липня почали закладати святкове вогнище. Дрова для нього збирали усі присутні на Шипоті. Тож спільними зусиллями вдалося скласти ватру висотою близько семи метрів. Запалювала її стара місцева мешканка одягнута в український однострій.

Після розпалювання на поляні розпочалися святкування Івана Купала, які супроводжувалися виступами фаєрщиків та грою на різних музичних інструментах. Варто відзначити, що багато з присутніх намагалися поєднами старі українські традиції із тематикою вікінгів, дадихнувшись серіалом «Вікінги». Тож на Шипоті можна було побачити багато людей із віночками, вишиванками і розмальованими обличчями в стилі скандинавів.

Павло ПАЛАМАРЧУК

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати