Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пожежа в підземному колекторі на Хрещатику в Києві пошкодила кабельні мережі "Укртелекому"

05 квітня, 18:22
Фото з відкритих джерел

Пожежа в підземному колекторі на Хрещатику пошкодила кабельні мережі "Укртелекому", аварійні бригади провайдера чекають дозволу від Держслужби надзвичайних ситуацій на доступ до приміщення колектора для початку аварійних робіт, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор із корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов.

"Під час пожежі постраждали і магістральні, і місцеві канали зв'язку. Магістральні оптичні канали "Укртелеком" переключив на альтернативні лінії зв'язку, а локальна мережа очікує ремонту", - зазначив він.

За словами Шуранова, початок аварійних робіт залежить від того, як швидко колектор буде очищено від диму, що може відбутися як сьогодні, так і завтра.

Він також зазначив, що канали комунікації суттєво постраждали від пожежі.

"Частину трафіку ми змогли перевести на дублюючі канали - це переважно магістраль і оптика. Але частина міді, локальна мережа центру - сильно постраждала. Шукаємо можливості перемикання на альтернативні канали там, де є така можливість", - зазначив він.

Як повідомлялося, пожежу в підземному колекторі на Хрещатику в Києві ліквідовано, причини загоряння з'ясує спецкомісія ДТЕК "Київські електромережі".

Як повідомляє прес-служба ДТЕК "Київське електромережі" на своїй сторінці у Facebook, унаслідок загоряння в колекторі сталися технологічні порушення на трьох кабельних лініях напругою 10 кВ, які живлять стадіон "Динамо" та Музей води.

5 квітня о 1:47 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Хрещатик, 7. О 8:40 загоряння в кабельному колекторі було локалізовано, о 9:33 - ліквідовано.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати