Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Норвегія, Австралія та Китай оголосили про внесення понад $1 млрд у Глобальний альянс з вакцин та імунізаці

04 червня, 20:12

Норвегія, Австралія та Китай у четвер під час Всесвітнього саміту з вакцинації оголосили про надання фінансової допомоги Глобальному альянсу з вакцин та імунізації (GAVI).

"Я рада оголосити про внесок Норвегії розміром $1 млрд, зокрема $400 млн Міжнародному механізму фінансування імунізації на стратегічний період 2021-2025 років... Більше того, спрямовані GAVI раніше $5,6 млн буде використано як стартовий капітал для попереднього ринкового зобов'язання", - заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг під час Всесвітнього саміту з вакцинації.

"Інвестиція у вакцину - одна з найкращих інвестицій в охорону здоров'я суспільства, яку ми можемо зробити", - додала прем'єр.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, у свою чергу, пообіцяв продовжити виділення коштів GAVI, причому більше, ніж раніше.

"Я радий повідомити про те, що Австралія продовжить дотримуватися своїх зобов'язань перед GAVI. Наші нинішні зобов'язання - 300 млн австралійських доларів ($207,2 млн), що на 20% більше, ніж раніше", - сказав він під час Всесвітнього онлайн-саміту з вакцинації.

При цьому він вказав на плідність співпраці з GAVI, нагадавши, що завдяки зусиллям альянсу 760 млн дітям у всьому світі було зроблено щеплення. Завдяки цьому різні країни змогли отримати вигоду розміром понад $150 млрд, додав прем'єр.

Про внески в альянс також повідомив прем'єр Державної ради КНР Лі Кецян.

"Я радий повідомити, що для вирішення проблем, пов'язаних із COVID-19, китайський уряд зробить внесок розміром $20 млн в GAVI на період 2021-2025 років", - заявив Лі Кецян.

Він додав, що "Китай добре співпрацює з GAVI".

"Альянс допоміг фінансувати програму в Китаї, що включає розширення вакцинації та міжнародне застосування вакцин", - додав прем'єр Державної ради КНР.

Всесвітній саміт з вакцинації відбувається 4 червня в ознаменування 20-річчя з дня заснування GAVI. Його організувала Велика Британія з метою зібрати $7,4 млрд для альянсу на період 2021-2025 років.

Як повідомляється на сайті альянсу, метою збору коштів є збільшення доступності вакцинації до 2025 року для 300 млн дітей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати