Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Літак з 20 українськими медиками-добровольцями прилетів до Італії

04 квітня, 16:22
Фото: Reuters

Літак із 20 українськими медиками-добровольцями прибув до Італії для надання допомоги інфікованим COVID-19, повідомляє прес-служба посольства України в Італії.

"Зустріли українських медиків-волонтерів разом з главою МЗС Італії Л. Ді Майо і керівництвом регіону Марке, в лікарнях якого вони надаватимуть допомогу хворим коронавірусом. Дорогі італійські друзі, в цей складний момент Україна з вами!",- йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Фейсбуці.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на сторінці у Фейсбуці зазначив, що в Італії українські медики мають вивчити досвід боротьби з коронавірусом, а також вести навчальні трансляції через "Zoom" для тисячі українських лікарів-інфекціоністів та епідеміологів.

"А потім, через два тижні, коли в Україні очікується пік епідемії, наші медики повернуться і використають отриманий в Італії досвід для порятунку життів українців", - додав заступник міністра.

Раніше міністр внутрішніх України Арсен Аваков повідомив журналістам, що сьогодні 20 українських медиків вирушать до Італії. Серед українських медиків, які протягом двох тижнів виконуватимуть свою роботу в Італії - анестезіологи, реаніматологи, інфекціоністів, терапевти, а також медичні сестри.

Аваков уточнив, що повне забезпечення, зокрема захисними засобами, забезпечує українська сторона, Італія надає роботу та проживання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати