Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кулеба повідомив, що жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу" немає

04 квітня, 15:48
Фото Руслана Канюки, "День"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до російської сторони із нагадуванням, що в практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу"

Про це він написав на своїй сторінці у п'ятницю, 3 березня 2020 року, відповідаючи на чергову хвилю заяв російської влади з приводу переговорного процесу щодо ситуації на Донбасі.

"Не існує в сформованій практиці консультацій в Мінську жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу", від якого будь-хто, включно з Берліном і Парижем, "можуть відхилитися у виконанні". Є тільки абсолютно прозорі домовленості в рамках єдиного Мінського процесу і Тристоронньої контактної групи, в яку входять Україна (захищається), ОБСЄ (посередник) і Російська Федерація (напала). Дипломатично закликаю російських колег дотримуватися виключно наявної зараз практики і використовувати мову Мінських угод", - заявив він.

Кулеба впевнений, що озвучені в четвер і п'ятницю "упереджені і тенденційні" коментарі російських офіційних осіб, а також Міністерства закордонних справ РФ, зроблені з метою здійснення певного тиску на Німеччину і Францію як учасників нормандського формату.

Міністр також зазначив, що ні сьогодні, ні вчора, ні в будь-який інший проміжок часу в Україні не "відбувається погіршення ситуації з правами людини".

"Зате наші іноземні партнери і російські дипломати чудово знають, що такі порушення чітко зафіксовані представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово непідконтрольних (окупованих) територіях в Донецькій і Луганській областях України", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати