Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У зловмисника, котрий погрожував вибухом у бізнес-центрі "Леонардо" в Києві, вибухівки не виявилося, - СБУ

03 серпня, 17:18

 У громадянина Узбекистану, який перебував у приміщенні "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської в центрі Києва і який стверджував, що в рюкзаку у нього бомба, вибухівки не виявилося, повідомили в Службі безпеки України, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не було у зловмисника вибухівки", - сказали в спецслужбі агентству в понеділок удень.

Як повідомлялося, близько полудня понеділка до відділення "Універсал Банку" в бізнес-центрі "Леонардо" на розі вулиць Хмельницького та Володимирської у центрі Києва зайшов чоловік, сказав, що в його в рюкзаку бомба, і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи залишили приміщення, а керівник відділення залишилася як заручниця.

За попередньою інформацією, терористом виявився громадянин Узбекистану, уродженець м. Самарканда Сухроб Карімов, 1988 р. н. Він вимагав уваги ЗМІ та прямого ефіру, щоб зробити заяву.

Близько 15:10 понеділка зловмисника було захоплено живим. Тривають першочергові слідчі дії.

У зв'язку з повідомленням про підготовку терористичного акту прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт). Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Водночас прес-секретар прокуратури столиці Надія Максимець повідомила, що в понеділок затриманому буде повідомлено про підозру і вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Розгляду клопотання очікуємо завтра. Інформацію повідомимо додатково", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати