Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна відправляє в Італію медиків для допомоги у боротьбі з коронавірусом

03 квітня, 18:20
Фото Руслана КАНЮКИ, «День»

У п’ятницю, 3 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про відправку до Італії українських медиків, які допоможуть у боротьбі з коронавірусом.

Як повідомляє прес-служба президента, частина лікарів буде визначена МОЗ України, інша частина — Міністерством внутрішніх справ.

"Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", - наголосив Зеленський.

Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона - проживання та харчування.

"Лікарі матимуть найкращий захист, усі спецзасоби: найнадійніші захисні костюми, окуляри, достатньо рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємося щодо цього", - зазначив президент.

Також наступного тижня планується поставка до Італії медичного спирту, обсяг якої визначатиметься з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

Раніше з ідеєю відправити українських медиків до Італії виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Італія (як і Іспанія) залишається одним з епіцентрів пандемії коронавірусу в Європі.

За станом на 2 квітня в Італії число померлих від ускладнень, викликаних коронавірусом збільшилося до 13 915 осіб, всього інфіковано понад 115 тисяч осіб.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати