Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Австрія виділила українському малому бізнесу в об’єднаних громадах €800 тисяч, - посол

02 квітня, 15:57
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Австрія фінансує проекти, які допомагають реформі децентралізації в Україні. Тобто, підтримує менші проекти в селах, допомогає малому бізнесу або створенню кооперативів, з котрих всі отримають прибуток.

У 2019 році передбачено бюджет на спеціальну програму допомоги Одеській та Чернівецькій областям, розповіла посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер в інтерв’ю видання “Рубрика”.

“Я бачила один такий приклад – недалеко від Чернівців створили невеличкий кооператив молочної продукції і виготовляють сир. Інший підприємець у тому ж селі заснував “бджолиний готель”. Тобто, у нього багато бджіл, він продає мед. А також обладнав спеціальні кабінки, де люди можуть відпочити годинку-дві в оточенні бджіл. Мабуть, це дуже добре для здоров’я, такий собі приклад еко-туризму”, – поділилась посол.

За її словами, невеличкі проекти відкриваються один за одним, і люди бачать можливість залишитися там, отримувати додатковий дохід. Це своєю чергою зміцнює місцеві громади і допомагає децентралізації. На цю програму із такими маленькими проектами виділено 800 тисяч євро.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати