Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк обговорює з МВФ можливість створення спеціалізованого фінсуду

02 лютого, 15:39

Національний банк України обговорює з Міжнародним валютним фондом можливість створення спеціалізованого суду для врегулювання спорів щодо непрацюючих кредитів (NPL).

Про це в інтерв’ю Reuters заявив голова НБУ Кирило Шевченко, передає Укрінформ.

"Наразі ми обговорюємо (з МВФ – ред.) можливість створення спеціалізованого суду чи палати суду в Україні. Цей суд розглядатиме питання між кредиторами та позичальниками, а також між інвесторами та одержувачами інвестицій", - сказав він.

За його словами, спецсуд мав би забезпечити кращий захист кредиторів, які не мають іншої можливості повернути свої кошти через корупцію у судовій системі.

Крім того, НБУ також планує зменшити частку непогашених позик з нинішніх 42% до 24% до 2023 року.

«Обсяг кредитів у банківській системі становить понад один трильйон гривень, що дорівнює близько 40 мільярдів доларів США. Це велика сума, яку варто захищати», - наголосив голова НБУ.

Шевченко додав, що зменшення обсягів непрацюючих кредитів (NPL) допоможе залучити до банківської системи України іноземних приватних інвесторів.

За його словами, в країні досі більше половини сектору перебуває у власності держави, і це є "великим системним ризиком". Саме тому Нацбанк хоче знизити цю частку до 25% впродовж наступних років.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати